5 tips for en ren frontrute

Det er uhyre viktig at du ser ut av en så ren frontrute som mulig, det er ditt ansvar om du er så uheldig i å kjøre på noe eller i verste fall noen. Det er ikke praktisk mulig å holde frontruten ren til enhver tid. Men med noen enkle hjelpemidler kan du i hvert fall komme ett godt stykke på vei.

1. Riktige viskerblader er viktig. At vindusviskere fungerer som de skal er nødvendig for at du skal ha en trygg biltur når det regner eller snør. Når viskerbladene blir gamle og slitt, reduseres deres evne til å tørke av vann og smuss som igjen fører til dårlig sikt. Bytt viskerblader ofte, i hvert fall hver høst. Da blir det også mindre slitasje på frontruten din. En slitt og stripete frontrute koster mer enn ett sett med nye viskerblader.

2. Spylervæske må du til enhver tid ha. Dette får du kjøpt på bensinstasjoner, bilvarehus, dagligvarebutikker etc. Rent vann er ikke godt nok, det blir ikke rent nok for å fjerne det som legger seg på frontruten. Dessuten vil rent vann fryse når det er minusgrader. Du får kjøpe spylevæske tilpasset sesongen.

3. Vindusvask må til innimellom. Det finnes flere forskjellige vaskemidler til dette bruket. Husk også bilens andre vinduer, de trenger også en vask. Husk også innsiden, det legger seg en tynn film på rutene som forverrer sikten.

4. Wipes kan være redningen. En våtserviett beregnet på glassflater kan være kjekt å ha i bilen året rundt. Da kan du tørke av vinduene etter behov. Men husk, ikke gjør dette under kjøring. Bilen må alltid stå stille når du tørker av rutene.

5. Klar sikt, Super sikt og liknende, kjært barn har mange navn. Du får kjøpt spesialmiddel som holder frontruten ren lengre i enkelte dagligvareforretninger. Fylles rett i spylevæskebeholderen sammen med spylevæsken. Kan også brukes på frontlyktene.

Har du en ødelagt frontrute? Vi kan hjelpe deg med skifte eller reparasjon.

Nyhet! Book time på nett

Se ledige dager og velg enkelt dagen som passer deg best.

Bestill time nå